Olej Krokoszowy BIO Zobacz większe

Olej Krokoszowy BIO

Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Przeznaczony do skóry mieszanej, tłustej i trądzikowej. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. 

Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Przeznaczony do skóry tłustej z trądzikiem i mieszanej. 

Więcej szczegółów

12,00 zł

Więcej informacji

OLEJ KROKOSZOWY BIO/Carthamus Tinciorius Oil/

Nierafinowany,tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E w swojej naturalnej postaci. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Szybki się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Przeznaczony do skóry tłustej z trądzikiem i mieszanej. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • może być stosowany bezpośrednio na skórę
  • jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej).
  • stosowany punktowo uszkadza mieszki włosowe. Pewne źródła mówią, że hamuję porost włosów po depilacji. Po zabiegu depilacyjnym, nałóż olej i poczekaj aż się wchłonie.
  • kąpiel zmiękczająca skórę. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej 10 ml oleju.

Olej Krokoszkowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Ameryki